Γιάννης Κεμανίδης: Περίπτερον η Ελλάς

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων Γιάννης Κεμανίδης, σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, τοποθέτηση περιπτέρου επάνω στην πλατεία «Αγροτικής εξέγερσης», στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ιπποκράτους, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Έγινε γνωστό ότι στην “έξυπνη πόλη” μας, σχεδιάζεται η τοποθέτηση περιπτέρου πάνω στην πλατεία “Αγροτικής εξέγερσης” στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ιπποκράτους. Επειδή, πέραν όλων των άλλων λόγων, που καθιστούν ανεπίτρεπτη αυτή την επιλογή, υπάρχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας οδηγών και πεζών, απέστειλα μία μικρή αναφορά στη Διοίκηση της Τροχαίας Τρικάλων, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της επιλογής. Εάν, τελικώς, τοποθετηθεί το περίπτερο στη συγκεκριμένη θέση, τότε για όσα τροχαία συμβούν σε αυτόν τον κόμβο, την ευθύνη θα φέρουν ο δήμαρχος και ο διοικητής της τροχαίας».

Η επιστολή του προς το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων

«Θα ήθελα να σας αναφέρω αντιδράσεις καταστηματαρχών και παροίκων, έναντι σχεδιαζόμενης, από το δήμο Τρικκαίων, τοποθέτησης περιπτέρου επί του πεζοδρομίου της μικρής πλατείας Αγροτικής εξέγερσης, (Ασκληπιού και Ιπποκράτους). Η πιθανή τοποθέτηση περιπτέρου σε αυτή τη θέση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κίνηση οχημάτων και πεζών, επειδή θα περιορίζει δραστικά την ορατότητα, κυρίως των οδηγών που κινούνται από την Ιπποκράτους προς την Ασκληπιού. Σας μεταφέρω τις έντονες ανησυχίες καταστηματαρχών και παροίκων, ώστε η υπηρεσία σας να τις λάβει υπόψιν, κατά την απαραίτητη αυτοψία και να γνωματεύσει αναλόγως».

 

Γιάννης Κεμανίδης