Γιάννης Χάϊδος: Σ΄αυτό το τόπο όλοι γνωριζόμαστε και όλοι κρινόμαστε…

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάϊδος, αναφορικά με όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Αρχικά ο κ. Χάϊδος αναφέρθηκε στις ομιλίες, τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η μεν εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα διακρίθηκε για τον μεστό και ουσιαστικό πολιτικό λόγο, καθώς και για την ειλικρίνεια των επιχειρημάτων που αντιπαρέβαλλε σε σχέση με τα κυβερνητικά μέτρα. Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τάζοντας από το βήμα της ΔΕΘ τα πάντα στους πάντες, έδειξε για μια φορά ακόμη σε πόσο δεινή θέση έχει περιέλθει, μετά την αδυναμία της κυβέρνησης του να αντιμετωπίσει καίρια ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, όπως είναι η πανδημία, οι φυσικές καταστροφές και η προστασία των πολιτών και οι μεγάλες ανατιμήσεις των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει μια ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία και συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εμφανίστηκε θετικός υποστηρίζοντας πως αρχικά πρέπει πρώτα να υπάρξει σύνθεση απόψεων και στρατηγικής μεταξύ των δύο πολιτικών χώρων, με την επιλογή ικανών και άξιων προσώπων που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Τρικαλινή κοινωνία. «Είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις της Σούλας και του Άρη Μερεντίτη, που τον αποκάλεσαν «Γενίτσαρο» η πρώτη και «Πολιτικά ασπόνδυλο» ο δεύτερος, αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι λένε για μένα μια ηλικιωμένη κυρία και ο γιός της. Υπάρχουν κάποια στελέχη που θέλουν τον χώρο της κεντροαριστεράς περιχαρακωμένο, για να μην μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Δόξα το θεό, σ΄αυτό το τόπο όλοι γνωριζόμαστε καλά και όλοι κρινόμαστε».