Γιάννης Χάϊδος: Μονόδρομος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων για Περιφέρειες-Δήμους

Μια συνέντευξη με ανοιχτά χαρτιά και εφ΄όλης της ύλης, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στο δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Γιάννης Χάϊδος.

Όσον αφορά τα θέματα της Περιφέρειας, ο κ. Χάϊδος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην περιφερειακή αρχή του Κώστα Αγοραστού, τονίζοντας πως προσπαθεί με επικοινωνιακή προπαγάνδα, μέσω συνεντεύξεων και δελτίων τύπου, να πείσει πως παράγει έργο, την ίδια ώρα που πολλά απ’ αυτά τα έργα που ευαγγελίζεται πως κατασκευάζει, παραμένουν αναξιοποίητα και ημιτελή επί αρκετά χρόνια, μιας μακράς περιόδου που η ίδια έχει την ευθύνη της εξουσίας. Ο κ. Αγοραστός έχει μια παρουσίαση υπεραπόδοσης των δράσεων του από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, πράγμα που δεν συμβαίνει το ίδιο και στο δικό μας συνδυασμό, τόνισε ο Γιάννης Χάϊδος.

Ευθύνες επέρριψε επίσης και για την κατανομή των χρημάτων από το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» της Περιφέρειας, σχετικά με τον τρόπο που έγινε η επιλεξιμότητα, θα είναι μέσα και ποια όχι. Ακόμη και σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος, υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν πάρει ακόμη την αποζημίωση που δικαιούνται. Ωστόσο ο κ. Χάϊδος παραδέχθηκε το έλλειμα αντιπολιτευτικής τακτικής που παρουσιάζει ο συνδυασμός του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κυρίως λόγω της ανεπάρκειας του επικεφαλής του Νίκου Τσιλιμίγκα, για τον οποίο προέβλεψε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Παρόλα αυτά τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα στελέχη του συνδυασμού, προσπαθούν με επερωτήσεις και προτάσεις, να αναδείξουν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος παρουσιάστηκε θετικός στην προοπτική εκλογικών συνεργασιών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και άλλες δυνάμεις του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, σε αντίθεση με την πρόταση της Γραμματέως του ΚΙΝΑΛ Τρικάλων κ. Λώρεν Κασσοπούλου, η οποία εξέφρασε την άποψη ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να κινηθεί μόνο του χωρίς την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις δήμους και Περιφέρεια, δεν έχουμε την πολυτέλεια οι προοδευτικές δυνάμεις να κινηθούν χωριστά. Η εκλογική συνεργασία σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι μονόδρομος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χάϊδος.

Κλείνοντας ο Γιάννης Χάϊδος επέρριψε βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκηγια μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα όπως είναι η οικονομία, τα εργασιακά, ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας πως τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση είναι στη λάθος κατεύθυνση και «χτυπούν» απευθείας την πλειονότητα του Ελληνικού λαού.