Για μπάνια στην Αιδηψό ΚΑΠΗ δήμου Πύλης

DSC00012

Η αναχώρηση των μελών των Κ.Α.Π.Η. Ελευθεροχωρίου, Φήκης, Πιαλείας του Δήμου Πύλης, για την Αιδηψό.

Το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου 2015 αναχώρησαν με λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ελευθεροχωρίου, Φήκης ,Πιαλείας, με προορισμό την Αιδηψό για τις εκεί επταήμερες διακοπές τους.

Στην αρχή του ταξιδιού τους καλωσόρισε εκ μέρους του δημάρχου Κων/νου Μαράβα, ο Αρχηγός της αποστολής, και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι και καλή διαμονή. Αναφέρθηκε εν ολίγοις για τον ρόλο των Κ.Α.Π.Η. Τα Κ.Α.Π.Η. αποτελούν χώρους έκφρασης, ζωντάνιας, δημιουργικότητας, παροχή κοινωνικής φροντίδας και κάλυψη πολιτιστικών συζητήσεων. Σκοπός του Κ.Π.Η. είναι το ηλικιωμένο άτομο να κρατηθεί αυτόνομο, ισότιμο και ενεργό μέλος της Κοινότητας. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόληψη –κάλυψη και αντιμετώπιση ιατρικών, ψυχολογικών και κοινωνικών δυσκολιών, καθώς και με την ενεργοποίηση του ιδίου του ατόμου, μέσω των ποικίλων ομάδων και λειτουργιών των Κ.ΑΠ.Η.

DSC00007 copy

Ο πρώτος Σταθμός ήταν η Γλύφα στις 09.15 όπου οι Άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας απόλαυσαν το καφεδάκι τους στο καφενείο της παραλίας, και στις 10.00 επιβιβάστηκαν στο Φέρι-μπότ για να μεταβούν απέναντι στον Αγίοκαμπο.

Από εκεί τελικός προορισμός ήταν η Αιδηψός όπου κατέλυσαν στον HOTEL «Μυθό», για την εκεί επταήμερη διαμονή τους.

Φυσικά έκαναν και το πρώτο μπάνιο και ακολούθως γευμάτισαν στο Εστιατόριο του Ξενοδοχείου. Με φόντο την υπέροχη θέα την θάλασσα της Αιδηψού στην Νότια Εύβοια.

Eτσι έκλεισε η πρώτη ημέρα των διακοπών των Ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας των παραπάνω Κ.Α.Π.Η.

DSC00008