Γερμανία: Σαρωτικές πλημμύρες στην περιοχή Ζάαρλαντ

Δύσκολη νύχτα στη Γερμανία, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στα νοτιοδυτικά της χώρας. Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, την ώρα που χρειάστηκε να σταματήσει η λειτουργία σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό. Τα προβλήματα είναι μεγάλα στο κρατίδιο Ζάαρλαντ, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Η γερμανική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τον πληθυσμό του Ζάαρλαντ να αποφεύγει τα υπόγεια των σπιτιών, ιδίως μετά το σπάσιμο ενός φράγματος στην κοινότητα Κουίερσιντ. Δημοσίευμα στη γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, κάνοντας λόγο για τις «πλημμύρες του αιώνα» στη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην πληγείσα περιοχή, όπως μετέδωσε η DW. Πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιοχές της νοτιοδυτικής Γερμανίας για να απομακρύνουν κατοίκους, φοβούμενοι κατολισθήσεις λόγω των πλημμυρών. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε παράλληλα προειδοποίηση για «μαζικές» πλημμύρες στις περιοχές αυτές, ιδιαίτερα στο Ζάαρλαντ και σε τμήμα των κρατιδίων Βάδη-Βυρτεμβέργη, Έσση και Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Οι δημοτικές αρχές της Ζααρμπρίκεν, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ζάαρλαντ, κάλεσαν τον πληθυσμό να παραμείνει στα σπίτια του και προειδοποίησαν για τον κίνδυνο διακοπών ρεύματος. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο, με εκατοντάδες πυροσβέστες να σπεύδουν να συνδράμουν τους οδηγούς.

 

powergame.gr