Γερμανία: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα – Στους 70 οι νεκροί

Κορωνοϊός: 294 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα – Στους 70 οι νεκροί στη χώρα – Νέοι σε ηλικία στις ΜΕΘ

Ξεπέρασε τα 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins και της online έκδοσης της Zeit.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα έφτασαν στα 20.142 με 294 νέες περιπτώσεις από την Παρασκευή. Ακόμη, οι νεκροί στη χώρα έφτασαν στους 70, με βάση τα ίδια στοιχεία. Αργότερα, αναμένεται η ενημέρωση από το Ινστιτούτο Robert Koch.

Στο μεταξύ, ο πρέδρος της γερμανικής δημοκρατίας, Φρανκ Στάινμαϊερ, σε επιστολή προς τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι δύσκολοι καιροί έρχονται, βρισκόμαστε δίπλα σας».


Νέοι σε ηλικία στις ΜΕΘ

Ανησυχία προκαλεί επίσης ένα νέο στοιχείο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ μπαίνουν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι.

«Αυτό καταγράφεται στην Ιταλία και το ίδιο καταγράφεται και στη Γερμανία» επισημαίνει ο Κλέμενς Βέντχερ από την Κλινική Λοιμώξεων του νοσοκομείου Σβάμπινγκ στο Μόναχο. «Η νεότερη σε ηλ»ικία ασθενής με συμπτώματα Covid19 είναι λίγο πάνω από 20 χρονών. Συνολικά παρατηρούμε όλο το ηλικιακό φάσμα ανθρώπων, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται στις ΜΕΘ ή νοσηλεύονται σε κανονικούς θαλάμους.