Γερμανία – Αργεντινή στις 10 μ.μ.

 

78B48A8

Τρίτη και φαρμακερή συνάντηση για τις δύο ομάδες μετά τους τελικούς του 1986 και του 1990 – Στο γήπεδο θα βρεθούν Μέρκελ και Πούτιν – Απόβαση στο Ρίο από 100.000 Αργεντίνους – Η γιορτή θα ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα με Σακίρα και Κάρλος Σαντάνα

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τριανταδύο ομάδες, 736 παίχτες και 90 διαιτητές και βοηθοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στοχεύοντας όλοι στον μεγάλο τελικό της 13ης Ιουλίου.

Αλλά τελικά μόνο δύο ομάδες καταφέραν να ανταποκριθούν στο μεγάλο «ραντεβού». Γερμανία και Αργεντινή, Αργεντινή και Γερμανία θα μονομαχήσουν απόψε στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) με στόχο την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο ένας κάπτεν όμως θα είναι αυτός που θα πάρει από τα χέρια της Ζιζέλ το βαρύτιμο τρόπαιο.

Και μπορεί από μόνη της η παρουσία στον τελικό της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής του πλανήτη να αποτελεί από μόνη της αφορμή για να δείξει κανείς περίσσιο πάθος, όμως τόσο για τους Γερμανούς όσο και για τους Αργεντίνους η συνάντηση στον τελικό του Μαρακανά σημαίνει πολλά για τη μεταξύ τους ιστορία.

Οι μεν Γερμανοί θέλουν να επαναλάβουν το θρίαμβο του 1990 στα γήπεδα της Ιταλία, οι δε Αργεντίνοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση για ό,τι συνέβη στον τελικό της Ρώμης.

.