Γεώργιος Τσίγκας: Φρίκη και εγκλήματα πολέμου

   Oι σκληρές φωτογραφίες από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν – και συνεχίζουν να διαπράττουν – οι ρωσικές και Τσετσένικες  δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία ,  στην πόλη Μπούκα και αλλού , μαρτυρούν εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων. Οι Ρώσοι αφήνουν  πίσω τους ένα ερημωμένο τοπίο θανάτου με  ομαδικούς τάφους, καταστροφές και  εκτελέσεις ανθρώπων .Οι μαρτυρίες για βιασμούς και λεηλασίες περιουσιών είναι επίσης αμέτρητες.

   Το μέγεθος των εγκλημάτων  που διέπραξε ο Πούτιν και η μαφιόζικη κομπανία του  ,  των μισθοφόρων  και των στρατιωτικών-κομματικών συντρόφων του ,είναι τέτοια που στο μέλλον η Ρωσία και ο λαός της   θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τα εγκλήματα και για  τον  μεγαλοϊδεατισμό των ηγετών που ενεργητικά και παθητικά στηρίζουν .  Την αλήθεια δεν μπορούμε να τη κρύψουμε στηριζόμενοι στα διάφορα προπαγανδιστικά ιδεολογήματα του καθεστώτος και των εγχώριων φωνών  ,που στηρίζουν ή δικαιολογούν αυτόν τον απάνθρωπο παραλογισμό των Ρώσων  .

  Για πολλά χρόνια στο μέλλον, η σύγχρονη Ρωσία, ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και στο εξής, στη συνείδηση του κόσμου θα είναι μια στιγματισμένη χώρα από εγκλήματα πολέμου .

  Αν ο Ρωσικός στρατός δεν ηττηθεί και ο Πρόεδρος της Ρωσίας δεν δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν υπάρχει καμία προοπτική ειρήνευσης στην Ουκρανία και στην Ευρώπη.

                    Γεώργιος  Τσίγκας