«Γενέθλιος ημέρα» Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών

DSC 0571

Την 9η Απριλίου 2014, παρουσία του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγου κ. Βασίλειου Τελλίδη, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εορτασμού της «Γενεθλίου Ημέ-ρας» της Σχολής και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από ιδρύσεώς της.

Στην Τελετή παρέστησαν οι Θρησκευτικές και Πολιτικές αρχές της πόλης των Τρικάλων, διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκ-παίδευσης της Π.Ε Τρικάλων και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας της Τελετής, επακολούθησε επίδειξη Ασκήσεων Ακριβείας Δι-μοιρίας Σπουδαστών, έκθεση των Οπλικών Συστημάτων της Σχολής και επίδειξη αντικειμένων Ορεινού Αγώνα που εκτελούνται στον Πύργο Αναρρίχησης της Σχο-λής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της «Γενεθλίου Ημέρας» της Σχο-λής και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από ιδρύσεώς της, την 8η Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε, ομιλία στους Σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής από τον Αντιστράτηγο ε.α κ Χρήστο Φωτόπουλο Επίτιμο Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, με θέμα:

«Η Προσφορά της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Έθνος».

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ιδρύθηκε ως «Προπαρασκευαστικό Υπα-ξιωματικών Σχολείον» την 9η Απριλίου 1884 στην Κέρκυρα. Η λειτουργία της διήρκησε μέχρι το 1889. Το 1925 επαναλειτούργησε ως «Προπαρασκευαστική Σχολή Υπαξιωματικών» διακόπτοντας τη λειτουργία της το1934. Το 1949 ανασυ-στάθηκε στην Πάτρα και μετονομάσθηκε σε «Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών». Το 1953 μεταστάθμευσε στη Σύρο και μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας, το 1957, στη Σάμο. Στα Τρίκαλα μεταστάθμευσε το 1975 όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Εκ της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

.