Γάμοι και βαφτίσεις μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο το καλοκαίρι

Οσοι ανέβαλαν τα μυστήρια τρέχουν να κλείσουν ημερομηνίες

Οι εκκλησίες αναμένεται να είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για τους πιστούς.

Ένα θέμα που απασχολεί πολύ είναι πώς θα γίνουν γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι καθώς αναβλήθηκαν οι γάμοι που ήταν να πραγματοποιηθούν τον Μάιο και τον Iούνιο λόγω του κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι ή για τις αρχές του Σεπτεμβρίου , ενώ αναζητούνται και άλλες ημέρες εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

«Θα τηρήσουμε όλους τους υγειονομικούς κανόνες που θα βάλει η Πολιτεία» λέει στο protothema.gr ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και τονίζει: «Οι γάμοι θα γίνονται σε οικογενειακό κύκλο, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι μία ευκαιρία να επιστρέψουμε στους οικογενειακούς γάμους που διατηρούν και την ουσία του Μυστηρίου» τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επανέλθουν οι γάμοι και οι βαφτίσεις στο μυστηριακό οικογενειακό κλίμα που έχει χαθεί λόγω των μεγάλων συγκεντρώσεων μέσα και έξω από τις Εκκλησίες.