Γαλέος με πορτοκάλι, πιπεριές και κολοκυθάκια κοκκινιστά

Υλικά

3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες
2 κολοκυθάκια, κομμένα στα μέση και σε φέτες
2 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
200 ml λευκό ξηρό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλου καυτό
1 πορτοκάλι
4 φιλέτα γαλέο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα πριν ρίξουμε το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και συνεχίζουμε να βράζουμε. Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φέτες του 1 εκ.

Τοποθετούμε τα πορτοκάλια πάνω από τα λαχανικά στην κατσαρόλα και τα φιλέτα γαλέου, αλατοπιπερώνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή έως ότου ψηθεί ο γαλέος. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί αν θέλουμε.

olivemagazine.gr