Γαλακτομπουρεκάκια με σιρόπι κανέλας

Υλικά

  • 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
  • 1 φλ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 700 ml γάλα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι κανέλας

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. νερό 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κ. σούπας λικέρ κανέλας (κανελάδα)
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 1 – 2 λεπτά (από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας, και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Απλώνετε ένα φύλλο, το βουτυρώνετε και το διπλώνετε στη μέση (οριζοντίως). Βάζετε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση στη μία άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε τα γαλακτομπουρεκάκια σαν πακετάκια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα. Αλείφετε τα γαλακτομπουρεκάκια με βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 – 20 λεπτά. Περιχύνετε το σιρόπι στα γλυκά.

gastronomos.gr