Γαμπρός του αείμνηστου Χρ. Σιαφαρίκα και κουμπάρος του Μιχ. Ταμήλου ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Γκόλιας

Τα Τρίκαλα εκπροσωπούνται και στη νέα κυβέρνηση. Με Τρικαλινές ρίζες είναι ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Ιωάννης Γκόλιας, καθώς είναι σύζυγος της Τρικαλινής Ράνιας Σιαφαρίκα, κόρης του αείμνηστου πολιτικού μηχανικού της πόλης Χρήστου Σιαφαρίκα και κουμπάρος του πρώην Δημάρχου Τρικάλων και Βουλευτή Μιχάλη Ταμήλου.

Ο Ιωάννης Γκόλιας είναι πολιτικός μηχανικός, πανεπιστημιακός και πρύτανης του ΕΜΠ, ενώ έχει διατελέσει υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιmperial College του Λονδίνου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.

Διδάσκει στο ΕΜΠ από το 1986 στον τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Το 2002 έγινε καθηγητής και από το 2009 ως το 2013 ήταν πρόεδρος του τμήματος. Από το 2013 ως το 2014 ήταν κοσμήτορας της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Τον Ιούλιο του 2014 εξελέγη πρύτανης του ΕΜΠ και ανανέωσε τη θητεία του τον Οκτώβριο του 2015.

Από τον Οκτώβριο του 2016 είναι μέλος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.