Γ. Βλαχογιάννης: Δεν αποκλείω κάποια στιγμή να υπάρξει δική μου υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Για την αγορά, τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων, αλλά και την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στους Δημήτρη Παδιό και Βαγγέλη Φρύδα και στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση, ο οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, τακτικό μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού νόμου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλαχογιάννης.

Ο κ. Βλαχογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση της αγοράς, τονίζοντας πως η αγορά διανύει μια δύσκολη κατάσταση, μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης, κάτι όμως που συνετέλεσε στο να μείνουν όρθιοι οι «σωστοί» επαγγελματίες, που παλεύουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και να τονώσουν την επιχειρηματικότητα. Είναι οι άνθρωποι που προσφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας. Από την μεριά του κράτος τα τελευταία χρόνια, μέσω προγραμμάτων στήριξης παρεμβαίνει με στοχευμένα μέτρα, χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα μέσα για να κρατήσει όρθια την επιχειρηματικότητα.

Το επόμενο διάστημα περιμένουμε ένα βομβαρδισμό προγραμμάτων στήριξης, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ και του Ταμείου ανάκαμψης. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, έχουμε δράσεις αυτή την εποχή, που είναι ανοιχτές όπως π.χ. στον αγροτικό τομέα ή στον τουρισμό, έχουμε όμως και περιπτώσεις που χάνονται προγράμματα και κονδύλια εξαιτίας μη σωστής ενημέρωσης ή κακών χειρισμών κάποιων επιχειρηματιών.

Όσον αφορά τα πολιτικά, ο Γιώργος Βλαχογιάννης τόνισε πως «αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να θέσει τον εαυτό του υποψήφιο Βουλευτή, εκτός από τους εν ενεργεία Βουλευτές. Βούληση της οικογένειας μας είναι να είναι υποψήφιος ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Εμένα από το 2011 και εντεύθεν με εμφανίζουν κάθε φορά ως υποψήφιο, προφανώς αυτό είναι κάτι που αναπαράγεται λόγω της επί χρόνια κομματικής μου και επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Εγώ δεν έχω κρύψει ποτέ την κομματική μου ταυτότητα, ούτε θα κρύψω πως είμαστε μια πολιτική οικογένεια που παλεύει για τα κοινά. Δεν θα αποκλείσω πως κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει μια υποψηφιότητα δική μου, ωστόσο αυτή την στιγμή δεν έχω να πω κάτι παραπάνω γι΄αυτό».

Ακούστε εδώ το ηχητικό της συνέντευξης: