Γ. Σπαθής περί μοντέλου διακυβέρνησης του δήμου και συνεδρίου του ΚΙΝ.ΑΛ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων Γιώργος Σπαθής τονίζει ότι η πεμπτουσία των επερχόμενων αυτοδιοίκητων εκλογών, είναι η προγραμματική συμφωνία και  συνεργασία ανατροπής στο δήμο του παρωχημένου μοντέλου διακυβέρνησης του δήμου έως σήμερα.

Ο διάλογος για κοινή προγραμματική συμφωνία και συνεργασία στις προσεχείς εκλογές, συνεχίζεται  με στελέχη  και ενεργούς πολίτες και θα παραμείνει ανοιχτός και ζωντανός έως και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, με στόχο την ανατροπή του παρωχημένου  τρόπου δημοτικής διακυβέρνησης του δήμου, της αδιαφορίας και ανυπαρξίας έργου τα τελευταία χρόνια. Να λάβουν τέλος οι μυθοπλασίες και το παραμύθιασμα του απερχόμενου Δήμαρχου προς τους συμπολίτες.

Στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ είναι ανάγκη να τονίσουμε την άποψη της δημιουργίας ενός σύγχρονου κομματικού φορέα αρχών και αξιών, που να απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας και θα δίνει την μάχη για ένα κράτος δικαίου για θεσμικές  μεταρρυθμίσεις  στην  αποκέντρωση, την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και στην  διαμόρφωση ενός νέου σύγχρονου αναπτυξιακού και παραγωγικού  μοντέλου στην χώρα.

Ταυτόχρονα είναι ανάγκη να μιλήσουμε για το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στην έξοδο από την κρίση ως αποκεντρωμένος θεσμός  περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.  Και φυσικά στο περιθώριο του συνέδριου θα έχουμε  τον χρόνο να μιλήσουμε με την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ και για  τρόπο αξιολόγησης και στήριξης  των υποψήφιων δημάρχων.