Γ. Σιάσος: Επιτακτική ανάγκη διακοπής καπνίσματος

Στο επιτακτική ανάγκη διακοπής του καπνίσματος αναφέρθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΙ ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αναπλ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος

Όπως ανέφερε ο κ. Σιάσος. «Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσουμε να καπνίζουμε. Το κάπνισμα του τσιγάρου έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στους πνεύμονες και την καρδιά αλλά φαίνεται από νέες μελέτες ότι άτομα τα οποία καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο COVID-19. Η διακοπή του καπνίσματος έχει νόημα ακόμα και τώρα για να προστατευτεί κανείς από σοβαρή λοίμωξη COVID-19».

Σχετικά με την προσπάθεια εύρεσης νέου φαρμάκου τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι εκτός από τις μεγάλες διεθνείς μελέτες και στην Ελλάδα πολλοί Έλληνες επιστήμονες πρωτοπορούν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Πάνω από 100 ασθενείς έχουν ήδη ενταχθεί σε μελέτες στην Ελλάδα και σύντομα θα γνωρίζουμε εάν κάποιο από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται έχει θετικά αποτελέσματα.

 

fimotro.gr