Γ. Παπαπολύκαρπος : Καινούργιο κόσκινο που να σε κρεμάσω, παλιό μου που να σε πετάξω…

epistolh 4

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πλησιάζουν και οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων βρίσκονται στην τελική φάση κατάρτισής τους.
Αυτό που απασχολεί τους επικεφαλής, είναι να τους στελεχώσουν πάση θυσία χρησιμοποιώντας παλιά και νέα συστατικά. Μπορείς όμως να κάνεις νέο φαγητό ανακατεύοντας φρέσκα και ληγμένα προϊόντα; Προφανώς όχι!
Αυτό παραπέμπει στην προσπάθεια της Τρόϊκας και της Συγκυβέρνησης να βαφτίσουν το μπαγιάτικο γάλα των 11-15 ημερών, ως φρέσκο γάλα όπως ήταν αυτό των 4-5 ημερών.
Οι νυν τοπικοί άρχοντες διέπονται από παλαιοκομματική νοοτροπία, αφού μέσα σ’ αυτή έκαναν παιχνίδι τα τελευταία χρόνια της διαφθοράς και της ανικανότητας.
Η ενασχόλησή τους με τα κοινά είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα γι’ αυτούς, όχι όμως και για τις τοπικές κοινωνίες.
Έργα υποδομής ανύπαρκτα, αλλά αυτοί με τις εμμονές τους, να μας σώσουν εκ νέου.
Μια ματιά στο τοπικό οδικό δίκτυο δεν μας πείθει για τις νέες σωτήριες προθέσεις τους.
Περπατώντας και οδηγώντας στους δρόμους των Τρικάλων πέρα από τους κινδύνους που διατρέχει κάποιος για τη σωματική του ακεραιότητα, αισθάνεται απογοήτευση και αγανάκτηση.
Αναρωτιέσαι πώς ο περιφερειακός των Μεγάλων Καλυβίων που έγινε πριν από 45 χρόνια δεν έχει την παραμικρή λακκούβα μέχρι σήμερα, ενώ οι δρόμοι που έχουν κατασκευαστεί τα μεταγενέστερα χρόνια είναι σε άθλια κατάσταση.
Όσον αφορά την επίστρωση του προαυλίου χώρου στο Δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων η οποία ανακοινώθηκε 2 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, μόνο γέλωτα προξενεί.
Τόσα χρόνια μέσα στις λακκούβες και τις λάσπες, τώρα σας ήρθε η όρεξη να τις βουλώσετε κύριοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι;
Είναι δυνατόν να είστε τόσοι άχρηστοι και πονηροί συνάμα;
Και όπως λένε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αν μας κοροϊδέψει κάποιος μία φορά ντροπή του, αν όμως μας κοροϊδέψει δύο φορές, ντροπή μας!

Γιάννης Παπαπολύκαρπος
– Εκπαιδευτικός
Υποψήφιος Δ. Σύμβουλος

με τον συνδυασμό ΄΄Αλλαγή Πορείας΄΄ του Δημήτρη Χατζηγάκη

.