Γ. Οικονόμου: Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει την πολιτική αυτονομία και δεν πρόκειται να στηρίξει ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ

Καλεσμένος των δημοσιογράφων Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεωργόπουλου στην πρωινή εκπομπή του FM 100 Ράδιο Ζυγός, ήταν το πρωί της Δευτέρας ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα Γιώργος Οικονόμου, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις, τις υποκλοπές και για το αν το ΠΑΣΟΚ στηρίξει μετεκλογικά κάποιο άλλο κόμμα στον σχηματισμό κυβέρνησης για τον τόπο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανάμεσα ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, δύο κόμματα με τεράστιες ιδεολογικές και ποιοτικές διαφορές μεταξύ τους. Από την μια υπάρχει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη που ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα και από την άλλη υπάρχει ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, επιλέγοντας να ακολουθήσει μια αυτόνομη πολιτική πορεία χωρίς φυσικά να στηρίξει κάποιο από τα δύο αυτά κόμματα.

Χαρακτήρισε «ψεκασμένο» το πολιτικό αφήγημα του Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ για τον Πρωθυπουργό επικαλέστηκε έγκυρο άρθρο του «Πρώτου Θέματος», πως είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει με τον Βελόπουλο. Ο Τσίπρας πριν από λίγους μήνες έλεγε πως αν ο κόσμος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ είναι σαν να δίνει ψήφο στο Μητσοτάκη και τώρα ο ίδιος ο Μητσοτάκης λέει κάτι ανάλογο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας ο κ. Οικονόμου, εξέφρασε την αισιοδοξία και πίστη του, πως ο λαός στις εκλογές θα δώσει ένα τέτοιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, που θα του επιτρέψει να είναι ένας ισχυρός πόλος σε μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση, που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και την ελπίδα στον τόπο.