Γ. Οικονόμου: Με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση δίνουμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών

Μια συνέντευξη για όλα τα ζητήματα της αρμοδιότητας του, έδωσε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου έκανε εκτενή αναφορά στη δράση της υπηρεσίας πρασίνου με την κλάδευση των μεγάλων δέντρων και επικίνδυνων κλαδιών το προηγούμενο διάστημα σε όλο το κέντρο και τις γειτονιές των Τρικάλων, ενώ αναφέρθηκε και στην δεντροφύτευση και φύτευση ανοιξιάτικων λουλουδιών που επιχειρεί η υπηρεσία αυτό το διάστημα σε πάρκα, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. 

Αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής, τόνισε πως αποτελούν το δεύτερο σε συχνότητα αίτημα των δημοτών προς το δήμο, μετά την αλλαγή λαμπών. Κατέστησε σαφή την ατομική ευθύνη που φέρουμε όλοι, όσον αφορά τα αδέσποτα, καθώς μεγάλος αριθμός από αυτά προέρχεται από την αμέλεια των ιδιοκτητών τους να τα φροντίσουν και τα οδηγούν προς εγκατάλειψη. Ο Δήμος κατασκευάζει ένα σύγχρονο κυνοκομείο για τα αδέσποτα στη Ράξα, που θα συμβάλει στην καλύτερη διαβίωση τους, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε την σειρά που έχει μπει σε όλα τα κοιμητήρια της πόλης, παρά το γεγονός πως τα δύο τελευταία χρόνια που διαρκεί η πανδημία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι θάνατοι.  Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αποτύπωση που έχει γίνει ήδη στο 1ο Νεκροταφείο και σύντομα θα επεκταθεί και σε όλα τα υπόλοιπα, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει πως ο Δήμος θα προβαίνει σε αυτεπάγγελτες εκταφές, όταν οι οικείοι παραμελούν για την εκταφή του αγαπημένου τους προσώπου, μετά την παρέλευση της 5ετίας.

Ξεχωριστή σημασία έδωσε ο Αντιδήμαρχος και στον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους, ώστε την άνοιξη και το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη βλάστηση, να αποφευχθεί το πρόβλημα των μεγάλων χόρτων.