Γ. Οικονόμου εφ΄όλης της ύλης για Δήμο Τρικκαίων και Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση» στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Γιάννης Οικονόμου.

Ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων έκανε εκτενή αναφορά σε όλα όσα έγιναν αυτούς τους τρείς μήνες περίπου που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και έχουν να κάνουν κυρίως με την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων, όπως τα χιόνια και οι πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάπλαση τοποθεσιών όπως ο Ληθαίος, ο Άη Γιώργης, ο Αγιαμονιώτης, με εκτεταμένη δεντροφύτευση. Αναφορικά στη μάχη με τα χόρτα και την πυκνή βλάστηση που προκύπτει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ικανοποιημένος από την δράση του δήμου σε πολλές περιπτώσεις, παρόλο που πολλοί υπάλληλοι που απασχολούνταν στην υπηρεσία πρασίνου με 8μηνες συμβάσεις, είχαν απομακρυνθεί λόγω λήξης των συμβάσεων.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, αυτή την περίοδο ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά στην αξιοποίηση των μικρών χώρων πρασίνου που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και σε γειτονιές, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η δημιουργία πάρκων τσέπης,  ανοιχτών χώρων με πρόσβαση στο κοινό, θα συνδέονται άμεσα με την γειτονιά που τα φιλοξενεί καλύπτοντας τις ανάγκες της ή συνδέονται σε ένα ευρύτερο λειτουργικό δίκτυο, μέσω πεζοδρόμων, «πράσινων» διαδρομών και ποδηλατοδρόμων, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση και χρήση σε όλους τους ενδεχόμενους χρήστες.

Για το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως καταβάλλεται από την διοίκηση μια μεγάλη προσπάθεια να σταθεί και πάλι όρθιο, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει και πάλι το «δεύτερο σπίτι» κάθε άνεργου και εργαζόμενου, λύνοντας πολλά από τα εργασιακά ή άλλη θέματα που δημιουργούνται στους χώρους δουλειάς. Ήδη το επόμενο διάστημα αναμένεται η εγκατάσταση ορκωτού λογιστή στο ΕΚΤ, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση των χρεών και των υποχρεώσεων που υπάρχουν προς τρίτους.