Γ. Μανιάτης: «Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. € από τη μη λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας»

Να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει άμεσα το Υδροηλεκτρικό έργο του Φράγματος Μεσοχώρας, επισήμανε ο βουλευτής και υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υποδομών Ενέργεια Γιάννης Μανιάτης.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής :

«Η Κυβέρνηση στην περίπτωση του Φράγματος της Μεσοχώρας, κορυφώνει την αντιαναπτυξιακή πολιτική της. Για δυο ολόκληρα χρόνια, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ολιγωρεί στην έγκριση της πλήρους Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που μετά από εντολή μας εκπόνησε και υπέβαλε η ΔΕΗ από το Νοέμβριο 2014 και θα επέτρεπε την ολοκλήρωση του σπουδαιότερου Υδροηλεκτρικού Έργου της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Τρεις διαδοχικοί υπουργοί, κρατούν στα συρτάρια τους τη μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000 €. Ένα έργο που η καθυστέρηση λειτουργίας του στερεί από τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Ένα έργο που θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από Υδροηλεκτρικά Έργα. Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο.

Πρόσφατα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η αδειοδότηση του έργου θα προχωρήσει. Μακάρι να μην είναι μια ακόμη υπόσχεση με τη γνωστή κυβερνητική αναξιοπιστία. Ζητάμε την άμεση κατάθεση στη Βουλή συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Όχι μόνο για την αδειοδότηση, αλλά κυρίως για τη λειτουργία του έργου. Δεν δικαιολογείται καμία άλλη καθυστέρηση στην υπογραφή της περιβαλλοντικής μελέτης».

Δείτε το ιστορικό του φράγματος – Ερευνα του διαΝΕΟσις

http://www.dianeosis.org/2017/02/mesochora/