Γ. Κωτούλας : Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή στην εξυπηρέτηση πολιτών

 

Η παρέμβαση του προέδρου της e-trikala σε πανελλήνιο συνέδριο για το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων

«Ο πολίτης ως πελάτης και οι ανάγκες του ως υποχρέωση, είναι το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά και δράση του Δήμου Τρικκαίων έναντι του πολίτη. Και αυτό σηματοδοτεί ήδη μια αλλαγή νοοτροπίας».
Αυτή ήταν η βασική επιχειρηματολογία του προέδρου της e-trikala ΑΕ και δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Κωτούλα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο Τρικκαίων στο 13° Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών.
Το συνέδριο αφορά μεν τους πελάτες των επιχειρήσεων, αλλά ο Δήμος Τρικκαίων κλήθηκε να παρουσιάσει τις δράσεις του σε επίπεδο εξυπηρέτησης πολιτών. Το ΑΤΜ Πιστοποιητικών που αναμένει την επίλυση των νομικών ζητημάτων για να λειτουργήσει κανονικά και το «20000» ως κέντρο εξυπηρέτησης τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής για παροχή αυτοματοποιημένων λύσεων σε αιτήματα πολιτών, ήταν η αιχμή του δόρατος του κ. Κωτούλας. Σε κοινό αποτελούμενο από στελέχη εταιρειών από όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ παρουσίασε αρχικώς το πλήθος των τεχνολογικών δράσεων του Δήμου. Οπως τόνισε, ακόμη και η μείωση του κόστους για την προμήθεια λαμπτήρων, με την τοποθέτηση λαμπτήρων τεχνολογίας LED και αισθητήρων, είναι εξυπηρέτηση του πολίτη. Διότι, η εξοικονόμηση πόρων οδεύει προς όφελός του, σε μια άλλη κατεύθυνση, περισσότερο αναγκαία.
Αλλά το σημαντικό για τον πρόεδρο της e-trikala είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Αυτή που οριοθετεί έναν Δήμο, από μια «κλειστή» γραφειοκρατική δυσλειτουργική μονάδα, σε έναν «ανοιχτό», με ευρύτητα δράσεων και πολυποίκιλες συγκοινωνούσες δραστηριότητε,ς με γνώμονα τον πολίτη.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε πλήθος στελεχών επιχειρήσεων από την Ελλάδα, με ομιλητές διακεκριμένους μανάτζερς και από το εξωτερικό. Τo συνέδριο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), σε συνεργασία με τη Boussias Communications, την Τρίτη 22 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza.