Γ. Καταβούτας: Θα εισηγηθώ ανακατασκευή της πλατείας Ρήγα Φεραίου για να «δέσει» το γλυπτό

Για τα έργα που εκτελεί αυτή τη στιγμή σε όλη την πόλη ο δήμος Τρικκαίων, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Καταβούτας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καταβούτας «Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το έργο ανάπλασης του Ληθαίου. Έγινε η ασφαλτόστρωση στην οδό Όθωνος, ενώ μέσα στον Ιούλιο οι εργασίες θα επεκταθούν στην οδό Ιακωβάκη. Στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί το 40% του έργου μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης εντός του Ιουλίου, πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης των δύο πλατειών της πόλης, της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη). Το αμέσως επόμενο διάστημα επίσης, ολοκληρώνεται πλήρως και η κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων στην πλατεία ΟΣΕ και την οδό Ελευθερίας, με την τοποθέτηση πέτρας και λουλουδιών, καθώς και με την διαμόρφωση των πεζοδρομιών».

Αναφορικά με τις φθορές που υπέστη το ταρτάν του Δημοτικού σταδίου Τρικάλων, μετά από την συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τόνισε πως γνωρίζει για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, δεν είναι όμως κάτι το τόσο σοβαρό, αφού με καλό καθάρισμα το ταρτάν θα επανέλθει και πάλι στην αρχική του μορφή.

Τέλος με τις αντιδράσεις που προκάλεσε μεταξύ των πολιτών, η τοποθέτηση από τον δήμο του γλυπτού με την ομπρέλα του Ζογγολόπουλου στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, ο Γιώργος Καταβούτας δήλωσε «Νομίζω πως αυτό το θέμα έχει λήξει. Όλο αυτό το διάστημα έχουν ειπωθεί διάφορα από πολλούς και επί του θέματος έχει τοποθετηθεί δημόσια και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Πρόκειται για ένα έργο ενός αναγνωρισμένου γλύπτη και είναι τιμή για τα Τρίκαλα η τοποθέτηση του εδώ. Εγώ ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων θα εισηγηθώ την ανακατασκευή και ανάπλαση της πλατείας Ρήγα Φεραίου, ώστε να «δέσει» καλύτερα το γλυπτό με τον περιβάλλοντα χώρο».