Φύτεψαν δέντρα στην οδό Κονδύλη

dentra

«Χρώμα» στη ζωή μας βάζει το τμήμα Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Τρικκαίων «στολίζοντας» με πράσινο τον πεζόδρομο της οδού Κονδύλη.

Από την Τρίτη 30 Ιουνίου και μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουλίου, φυτεύτηκαν 35 δέντρα (φωτίνιες) ύψους 2,5 μέτρων, στο μεγαλύτερο μήκος του πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου.

Από παλιότερα, ο δρόμος αυτός κοσμούταν από δέντρα (μανόλιες κυρίως), που όμως, λόγω των διάφορων «επεμβάσεων» και καταστροφών που υπέστησαν, κατέστη ένα γυμνό τοπίο. Η Δ/νση Πρασίνου και Τοπικής Οικονομίας σημειώνει όμως ότι η διατήρηση των δέντρων αποτελεί μέλημα όλωντ ων πολιτών.

dentra2

 

Για να αποφευχθούν, δε, σκηνές κοπής ή καταστροφής των δέντρων, οι κορμοί τους καλύφθηκαν από ένα προστατευτικό μεταλλικό πλέγμα. Τα δέντρα αυτά μάλιστα, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση του πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου, αυξάνουν τον ρυθμό μεταβολής του μικροκλίματος, οδηγώντας το σε πιο φυσιολογικές συνθήκες για όλους.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Κωτούλας, «κύριο ζητούμενο, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η διατήρηση των δέντρων, η συνεισφορά όλων των τρικαλινών στη βελτίωση της αισθητικής και της – κυρίως – περιβαλλοντικής μας καθημερινότητας».

Στο πλαίσιο αυτό, εκπονήθηκε και υλοποιείται σταδιακά και με προγραμματισμό, ένα σχέδιο δενδροφυτεύσεων στον Δήμο, προκειμένου αυτός να αποκτήσει και πάλι «πράσινη ταυτότητα».

.