Φυσάει Κόντρα από Δ. Παπαθανασίου στην πραγματοποίηση του “Μύλου των Ξωτικών”

papatuanasioy_kontra

Μετά την δημοσίευση της επιστολής του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα, σχετικά με την εκδήλωση που φιλοδοξεί να συνδιοργανώσει ο Δήμος και το Επιμελητήριο στο Μύλο Ματσόπουλου την περίοδο των Χριστουγέννων, ο ένας μετά τον άλλο, οι επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετούνται στο trikalain.gr για το θέμα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Φυσάει κόντρα» κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, δήλωσε:

«Καταρχήν δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε υλοποίηση ποιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου συντάχθηκε η επιστολή του Δημάρχου προς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας, αφού το θέμα της υλοποίησης ή όχι της εκδήλωσης, δεν έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μόνο σε μια διαπαραταξιακή συνεδρίαση που είχαμε στις 25 Αυγούστου, από την οποία όμως δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Είναι ξεκάθαρη η διαφωνία μας στην όποια απόφαση της Δημοτικής αρχής να αναλάβει την χολιγουντιανού τύπου οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης το «Σπίτι των Ξωτικών», αφού θεωρούμε ότι μέσα στις συνθήκες κοινωνικής έκρηξης τις οποίες βιώνουν όλοι οι πολίτες, είναι πέρα για πέρα αναντίστοιχη στις σημερινές απαιτήσεις και στα άμεσα προτάγματα της τοπικής κοινωνίας. Είναι επίσης αντίθετη στα οικονομικά δεδομένα του Δήμου η διοργάνωση τέτοιου «φαραωνικού τύπου» εκδηλώσεων, των οποίων το οικονομικό κόστος σε τελική ανάλυση θα κληθεί για ακόμα μία φορά να πληρώσει ο δημότης, χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζεται άμεσο και ουσιαστικό αντίκρισμα για την έστω και περιστασιακή τόνωση της τοπικής αγοράς».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Παπαθανασίου, αντιπρότεινε τα εξής:

«Αντίθετα θεωρούμε ότι ο Δήμος έχει δυνατότητες, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις, στο δικό του ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό και στις κοινωνικές του δομές, αλλά και σε συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, να διοργανώσει και να προσφέρει σε όλους τους τρικαλινούς μία καθ` όλα ουσιαστική και αξιοπρεπή χριστουγεννιάτικη γιορτή»

                                                                                                                                                                                                             Λέλα Κατεχάκη