Φυλική Αταξία: Ομοφοβία στην επαρχία σήμερα

Για να σκεφτούμε.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υπάρχουν σαν οντότητες μόνο στις μεγάλες πόλεις, στις ταινίες και βεβαίως στα τηλεοπτικά σήριαλ;

Έχουν στην επαρχία, σε πόλεις και σε χωριά, την ίδια αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα άτομα στο σχολείο και στο σπίτι, στη διασκέδαση και στις παρέες, στους εργασιακούς χώρους και στο δρόμο;

Τελικά, τα Τρίκαλα είναι μια “προοδευτική” πόλη;

Για πρώτη φορά στην πόλη μας συζητάμε για την ομοφοβία και την ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα.

Θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα, όπως:

  • Ποια παιδιά “χωράνε” στο σχολείο;

  • Ποια η στάση της οικογένειας;

  • Τι γίνεται στο δημόσιο χώρο;

  • Τι μπορούμε να κάνουμε;

Θα ακούσουμε βιωματικές μαρτυρίες τρικαλινών μαθητών και φοιτητών

Θα συζητήσουν μαζί μας

  • η Νάνσυ Παπαθανασίου – PhD, Επιστημονικά Συνυπεύθυνη Orlando+, Κλ. Ψυχολόγος και

  • ο Γιάννος Λεβισίανος – Μέλος της Κιουρί@ φεμινιστικής και queer συλλογικότητας.

Η Νάνσυ Παπαθανασίου είναι διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ). Είναι Συνιδρύτρια και Επιστημονικά Συνυπεύθυνη στο Orlando LGBT+ και στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-Δίπλα Σου για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, το οικογενειακό, φιλικό, σχολικό, και εργασιακό περιβάλλον. Είναι διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και έχει συνεπιμεληθεί τον συλλογικό τόμο “Συμπερίληψη και Ανθεκτικότητα: Βασικές αρχές ψυχοκοινωνικής στήριξης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου”.

Ο Γιάννος Λεβισιάνος-Λαμπρόπουλος έχει τα επώνυμα και των δύο γονέων του. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το ΕΜΠ στην Πολεοδομία και από το Birkbeck University of London στις Διεθνείς Σπουδές. Δραστηριοποιείται στη φεμινιστική και ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητα Κιουρί@ στην Αθήνα.

Καλούμε μαθητές και γονείς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους και φυσικά όσες και όσους ενδιαφέρονται, την Κυριακή 4/12 στις 7.00μμ, στο Μουσείο «Τσιτσάνη» για μια ειλικρινή και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Φυλική Αταξία

Φεμινιστική ομάδα Τρικάλων