Ο Τρικαλινός μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν όλο χαρά περιγράφει: “Ετοιμαστείτε για ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα σας κάνει να δακρύσετε από συγκίνηση και απόλαυση! Δεν θα το πιστέψετε, αλλά το καταφέραμε! Φέραμε αεροπορικώς από την Τιφλίδα της Γεωργίας, κατευθείαν στην κουζίνα του πρωτάρη, τον σεφ Γκιόργκι! Και γιατί; Για να σας αποκαλύψει τη γνήσια, την αυθεντική συνταγή για πεϊνερλί! Ένα πεϊνερλί που θα σας κάνει να γλύφετε τα χεράκια σας, ένα πεϊνερλί για το οποίο όλοι θα μιλάνε για αυτό! Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε.
Όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι παραδοσιακό, πρέπει να έχεις τον ειδικό. Τον ντόπιο. Αυτόν που έχει κληρονομήσει την τέχνη από γενιά σε γενιά.
Ο Γκιόργκι, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, θα μας δείξει βήμα-βήμα όλα τα μυστικά που κάνουν τη διαφορά. Και επειδή η γεύση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, ο Γκιόργκι θα μας αποκαλύψει και την συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το λαχταριστό έδεσμα.
Θα μάθουμε γιατί οι γυναίκες το έφτιαχναν όταν αποχωρίζονταν τους ναυτικούς άνδρες τους, τι συμβολίζει το σχήμα της βάρκας και γιατί το αυγό στο κέντρο είναι τόσο σημαντικό;”
Δείτε το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο youtube και φτιάξτε οπωσδήποτε αυτή την εξαιρετική και συνάμα λαχταριστή συνταγή!!!