Φθινοπωρινό χορτοφαγικό φαγάκι με κυδώνια

Τώρα το φθινόπωρο που βγαίνουν τα κυδώνια μαγειρέψτε τα με μπόλικο κρεμμύδι, γλυκοπατάτες, ξερά δαμάσκηνα και γλυκάνισο, προσθέστε στο τέλος και λίγο μέλι για να δέσει το φαγάκι και απολαύστε ένα πιάτο απλό και τόσο γευστικό.
 
20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φθινοπωρινό φαγάκι με κυδώνια καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε 4 ή 6 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  2. Κόβουμε και όλες τις πατάτες σε κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με το λάδι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το γλυκάνισο.
  3. Προσθέτουμε νερό μόλις να τα σκεπάζει και τα βάζουμε να μαγειρευτούν.
  4. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα να μαγειρευτούν όλα μαζί για 3 – 4 λεπτά.
  5. Διαλύουμε το μέλι σ’ ένα μπολάκι με καυτό ζουμί από την κατσαρόλα και το περιχύνουμε στο φαγητό.
  6. Σείουμε την κατσαρόλα για να απλωθεί παντού το μέλι και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

gastronomos.gr