Πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, χάρη στη συσκευή airfryer και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σε μια γιορτή μπουφέ ή σε μια βραδιά σινέ με φίλους.
Το μυστικό της νοστιμιάς τους κρύβεται στην γευστική σάλτσα που χρησιμοποιείται για το μαρινάρισμα και το ψήσιμό τους.
Υλικά για τη Συνταγή
450 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον πελτέ ντομάτας, την καυτερή σάλτσα, το πολτοποιημένο σκόρδο, το ξύδι, τη ρίγανη ή το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι.
2. Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μπολ και ανακατέψτε ώστε η σάλτσα να καλύψει όλα τα μέρη.
3. Αφήστε τις φτερούγες να εμποτιστούν στη σάλτσα, μέσα στο ψυγείο, σκεπασμένες, για 1 ώρα.
4. Ενεργοποιήστε το airfryer στην λειτουργία για κοτόπουλο και προθερμάνετε τη συσκευή για περίπου 10 λεπτά.
5. Αραδιάστε τα κομμάτια κοτόπουλου στον καυτό κάδο και ρυθμίστε το ψήσιμο στα 15 λεπτά.
6. Μετά τα πρώτα 5 λεπτά, ξεκινήστε να γυρίζετε τα κοτόπουλα με λαβίδα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
7. Μόλις ροδίσουν οι φτερούγες από όλες τις πλευρές, αφαιρέστε τις και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.