Φρούτα στο φούρνο με γιαούρτι και γκρανόλα

Μια γλυκιά συνταγή με φρούτα εποχής, σαν εναλλακτική μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού, ψημένο όμως στο φούρνο. Συνδυάζουμε με στραγγιστό γιαούρτι και τραγανή γκρανόλα για ένα ελαφρύ γλυκάκι.

 
Υλικά

  • 3 νεκταρίνια
  • 5 βερίκοκα
  • 20 κεράσια
  • 2-3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη καστάνη
  • 3 κ.γ. θυμάρι φρέσκο 

Για το σερβίρισμα 

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • γκρανόλα
Διαδικασία

 
    1. Για να φτιάξουμε τα φρούτα στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    2. Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
    3. Κόβουμε τα νεκταρίνια σε τέσσερις φέτες και τα βερίκοκα στη μέση.
  1. Αφαιρούμε τα σποράκια από το λωβό βανίλιας και τα ανακατεύουμε με το λάδι καρύδας.
  2. Απλώνουμε στο ταψί τις φέτες από τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα και ολόκληρα τα κεράσια. Αλείφουμε τα φρούτα με το λάδι καρύδας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και θυμάρι.
  3. Ψήνουμε τα φρούτα στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και γκρανόλα. 

cookout.skai.gr