Μια γλυκιά συνταγή με φρούτα εποχής, σαν εναλλακτική μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού, ψημένο όμως στο φούρνο. Συνδυάζουμε με στραγγιστό γιαούρτι και τραγανή γκρανόλα για ένα ελαφρύ γλυκάκι.
Υλικά
- 3 νεκταρίνια
- 5 βερίκοκα
- 20 κεράσια
- 2-3 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 λοβό βανίλιας
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη καστάνη
- 3 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- γκρανόλα
Διαδικασία
-
- Για να φτιάξουμε τα φρούτα στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Κόβουμε τα νεκταρίνια σε τέσσερις φέτες και τα βερίκοκα στη μέση.
- Αφαιρούμε τα σποράκια από το λωβό βανίλιας και τα ανακατεύουμε με το λάδι καρύδας.
- Απλώνουμε στο ταψί τις φέτες από τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα και ολόκληρα τα κεράσια. Αλείφουμε τα φρούτα με το λάδι καρύδας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και θυμάρι.
- Ψήνουμε τα φρούτα στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και γκρανόλα.