Φριτάτα με μπρόκολο και αρακά

Στη φριτάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χίλια δυο υλικά, ανάλογα με το τι έχετε διαθέσιμο στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας, δοκιμάστε όμως κι αυτή την πολύ υγιεινή και νόστιμη συνταγή. Συνδυάζει φέτα, γλυκοπατάτα, μπρόκολο –πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών– και αρακά, που αποτελεί πηγή φυτικών ινών και φυτικών πρωτεϊνών. Προσοχή όμως απαιτείται από τους διαβητικούς, γιατί ο αρακάς είναι ένα όσπριο με πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 γλυκοπατάτα (περίπου 200 γρ.) ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • 100 γρ. βρασμένος αρακάς
  • 250 γρ. βρασμένο μπρόκολο
  • 125 ml γάλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και, όταν μαλακώσει, ρίξτε τη γλυκοπατάτα.
  2. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  3. Προσθέστε τον αρακά και το μπρόκολο.
  4. Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, τη φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίξτε τα αυγά στο σκεύος που έχετε βάλει τη γλυκοπατάτα και τα λαχανικά.
  6. Ψήστε στους 200ο C για 20 λεπτά και σερβίρετε.

 

ethnos.gr