Φωτογραφία των Μετεώρων «χρυσή» σε διεθνή διαγωνισμό

Την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας πήρε  ο νεαρός Τρικαλινός φωτογράφος Αλέξανδρος Μπότας.

Ο νεαρός φωτογράφος πήρε την πρώτη θέση μεταξύ 1286 συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Ο Διαγωνισμός είχε ως θέμα “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” και ο Αλέξανδρος Μπότας επέλεξε να συμμετέχει με φωτογραφία των Μετεώρων. Ο Αλέξανδρος Μπότας έχει άλλες δυο πρωτιές σε παρόμοιους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, με φωτογραφία των Μετεώρων και μια, με την γέφυρα των Τρικάλων.

“Πριν ξεκινήσω το μαγικό ταξίδι της φωτογραφίας πίστευα πως ήταν κάτι απλό και προσπάθησα απο μόνος μου να το ψάξω βλέποντας όμως ότι χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες δεν μπορούσα να αποδώσω με ακρίβεια αυτό που ήθελα, αποφάσισα να σπουδάσω κάτι που ήταν το όνειρο της ζωής μου.Σαν απόφοιτος του τμήματος της φωτογραφίας πλέον, νιώθω έτοιμος για κάθε μου δημιουργία έχοντας τα κατάλληλα εφόδια της γνώσης,της έμπνευσης και της εμπειρίας για να μπορέσω να κάνω τα δικά μου βήματα σε αυτό το χώρο και να αποδίδω το αποτέλεσμα που επιθυμώ σε κάθε μου έργο”

“Όσο αφορά την προτίμηση των θεμάτων τα οποία φωτογραφίζω είναι συνήθως τοπία και πορτραίτα που βασίζονται σε μια προσωπική καθαρά οπτική και δημιουργία που να μπορώ να περάσω τόσο στον εαυτό μου όσο και στον θεατή τις σκέψεις μου πίσω απο τη λήψη,το συναίσθημα της στιγμής,την ιστορία και τα συναισθήματα που δημιουργούνται. Η κάθε μου φωτογραφία αποδίδει κάτι που προέρχεται ύστερα απο πολλή σκέψη, προσπάθεια,δουλειά και υπομονή ώστε να πετυχαίνω ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλω και οραματίζομαι. Κάθε θέμα με το οποίο ασχολούμαι έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον” έχει πει σε συνέντευξή του στο The TOC.

Όπως έγραψε ο ίδιος  στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

Ακόμη μια φωτογραφική μου Πρωτιά με θέμα : “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” ήρθε λίγο πριν το τέλος του 2019 να μου προσφέρει τόσα ανάμεικτα συναισθήματα που τα κρατώ μαζί μου ως φυλαχτό και παράλληλα ως συνοδοιπόρους μου σε όλο αυτό το ταξίδι της τέχνης και της ζωής γενικότερα. Αρχικά η μεγαλύτερη ανάγκη που θέλω να παραθέσω πριν μιλήσω κατευθείαν για το διαγωνισμό είναι για το τι υπάρχει πίσω από κάθε φωτογραφία”.

Πριν πάρω την απόφαση για ακόμη μια φορά να λάβω μέρος άκουγα διάφορα σχόλια τύπου ( που πας να ανταγωνιστείς λήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο το κόσμο με φωτογραφίες σου από τα δικά μας εδώ “απλά” μέρη ). Μπορεί λοιπόν ο καθένας μας όσο και να αγαπά τη φωτογραφία και τα ταξίδια να μην έχει τη δυνατότητα να γυρίσει όλο το κόσμο και να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπάει, αλλά μπορεί πάντα να δουλεύει,να εξασκεί τόσο το μάτι του όσο και την τεχνική του και να χτίζει την αυτοβελτιωση του με οτιδήποτε είναι εφικτό και τον περιτριγυρίζει. Δεν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι για να ανταγωνιστώ μέρη, λαούς, και προορισμούς . Αντιθέτως ενα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα είναι να γυρίσω όλο το κόσμο δίνοντας και παίρνοντας κάτι μέσω της φωτογραφίας.

Μένοντας όμως προσγειωμένος και χωρίς να χάνω ποτέ χρόνο προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που αγαπώ μέσα από τις δικές μου δυνατότητες, μέσα από τα δικά μου μέρη , μέσα από τη δική μου συνεχής προσπάθεια με σκοπό τόσο να χτίζω δυνατές βάσεις όσο και να δείχνω μέσω τής δουλειάς την εκτίμηση μου αναδεικνύοντας κάθε τι που με περιβάλει και ζω μέσα από το δικό μου τρόπο. Άλλωστε το χρωστώ στον εαυτό μου και στα μέρη που ζω και ξεκίνησα όλη την πορεία της φωτογραφίας να αφήνω πίσω μου έργα όχι μόνο με όλη τη δύναμη της γνώσης και της προσπάθειας αλλά πάνω απ’όλα της ψυχής που βάζουμε σε κάθε φωτογραφία και επιμένουμε ξανά και ξανά πηγαίνοντας στα ίδια μέρη για να πετύχουμε αυτό το οποίο θέλουμε. Να γεμίζει πέρα από το μάτι μας,τη ψυχή μας! Ήταν τεράστια τιμή για μένα να φτάσω την Μαγεία των Μετεώρων για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή του διαγωνισμού!”.

 

Πηγή: thetoc.gr