Φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας – Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας στα όρια με την Βοιωτία. Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε δίπλα από την εθνική οδό, σε ξερά χόρτα και έχει πάρει διαστάσεις μέχρι τις ανεμογεννήτριες  παρά τις τεράστιες προσπάθειες από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου παραμένει κλειστή και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και οδηγούν τις φλόγες πολύ κοντά στο εθνικό δίκτυο.

Ήδη στην περιοχή επιχειρούν 64 συνολικά πυροσβέστες με 17 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων ενώ 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος.

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, ‘Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με τον  Δήμαρχο Λοκρών Θανάσης Ζεκεντέ, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, η φωτιά έχει περάσει την Εθνική Οδό και έχει κάψει κάποια ποιμνιοστάσια. Στην περιοχή δεν έχει ρεύμα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

liberal.gr