Φόρτιση 15′ τα ηλεκτρικά Honda το 2022

Είναι στα σχέδια της Ιαπωνικής εταιρείας, να παράγει μια σειρά από ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα είναι εφοδιασμένα με ταχυφορτιστές για να γεμίζουν οι μπαταρίες τους σε μόλις 15 λεπτά. Αυτό και αν είναι είδηση από τη Honda που μας έχει συνηθίσει σε κορυφαίες τεχνολογικές εφαρμογές για την καθημερινή μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Honda προγραμματίζει να παρουσιάσει μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα το 2022, τα οποία θα έχουν ενσωματωμένους ταχυφορτιστές. Με αυτούς, η διαδικασία της φόρτισης θα διαρκεί το πολύ 15 λεπτά και η αυτονομία των μοντέλων θα είναι 240 χιλιόμετρα.

Honda-EV-Fast-Charging-boi-530

Για να επιτευχθεί ο φιλόδοξος αυτός στόχος από τη Honda, αναζητείται νέος συνεργάτης για την παραγωγή των μπαταριών, καθώς όπως όλα δείχνουν, η μέχρι τώρα συνεργασία με την Panasonic δεν θα συνεχιστεί. Οι νέες μπαταρίες, πρέπει να είναι ακόμα πιο ελαφρές και ιδανικά, πιο μικρές από αυτές που χρησιμοποιούνται τώρα για αυτοκινητιστικές εφαρμογές, ενώ στα χαρακτηριστικά τους θα πρέπει να έχουν και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά και την ικανότητα να φορτίζουν πιο γρήγορα.

 Όπως σε όλες τις προοπτικές του είδους, οι προσπάθειες της Honda δεν θα έχουν καμία σημασία αν δεν μπορεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης να υποστηρίξει τις απαιτούμενες ταχύτητες φόρτισης. Στην Ευρώπη ωστόσο, έχει προγραμματιστεί μέχρι το 2020 να υπάρχουν 1.000 σταθμοί που να μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις προδιαγραφές για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Honda-EV-Fast-Charging-boi-640

Σημειώνουμε πως από τη Honda περιμένουμε ένα ευρείας παραγωγής ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα στο 2019, που αν μη τι άλλο θα αποτελέσει προπομπό για το τι θα ακολουθήσει από την Ιαπωνική εταιρεία.

http://www.newsauto.gr