Φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ Τρικάλων σε 5/θήμερη εκπαιδευτική δραστηριότητα

Το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια και την Κόνιτσα επέλεξαν οι φοιτητές της Ειδικότητας: Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, της ΣΕΦΑΑ – ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τους μαθησιακούς τους στόχους,  κλείνοντας έτσι το χειμερινό εξαμήνου σπουδών.

Η θεματολογία και το πρόγραμμα καθοδηγήθηκε από τον πανεπιστημιακό τους δάσκαλο κ. Γιάννη Δήμα. Η 5/θήμερη εκπαιδευτική δραστηριότητα 18 – 21 Δεκεμβρίου περιελάμβανε επιτόπια έρευνα και δύο βιωματικά σεμινάρια σε ότι αφορά την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση σε συνδυασμό με τα ανάλογα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία των προαναφερθέντων περιοχών.

Επισκέφθηκαν ιστορικούς χώρους, Μοναστήρια, Λαογραφικά μουσεία, παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια, όπως και μέρος των συνόρων με την Αλβανία, κοντά στο Μοναστήρι ‘Μολυβδοσκέπαστο’.

Συμμετείχαν σε δύο αξιόλογα βιωματικά σεμινάρια. Στο Μέτσοβο με εισηγητή τον πτυχιούχο Φ.Α.-Χοροδιδάσκαλο Γιώργο Μέτσιο όπου ανέπτυξε το θέμα: Η Μετσοβίτικη μουσικοχορευτική παράδοση στο χθες και στο σήμερα. Στην Κόνιτσα όπου συμμετείχαν σε ένα ακόμη αξιόλογο βιωματικό σεμινάριο με εισηγητές τους: Αλέξανδρο Λάκκα πτυχιούχο Φ.Α. Παιδαγωγό – Χοροδιδάσκαλο και την Ανδρομάχη Μπούνα πτυχιούχο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, υποψήφιας διδάκτωρ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το θέμα που παρουσίασαν οι δύο εισηγητές ήταν: Η μουσικοχορευτική παράδοση της Κόνιτσας και των Μαστοροχωρίων.

Ανάλογες δραστηριότητες προγραμμάτισαν σε άλλα ανάλογα μέρη και για το εαρινό εξάμηνο σπουδών.