Φιλέτο χοιρινό με σάλτσα μήλου (Ιταλική συνταγή)

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο χοιρινό με σάλτσα από μήλα σε πολύ λίγο χρόνο

Υλικά (για 2 άτομα) χοιρινό σάλτσα μήλου

200 γρ. φιλέτο χοιρινού σε 2 όμοιες ροδέλες

μία μικρή λεπτή φέτα προσούτο ή ζαμπόν (20 γρ.)

125 γρ. ξινόμηλα

1 μέτριο κρεμμύδι

2 μεγάλα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου

2 κουταλιές της σούπας μαυροδάφνη

Μία καυτερή πιπεριά ή ταμπάσκο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση χοιρινό σάλτσα μήλου

– Καθαρίζετε τα μήλα και βγάζετε τα σπόρια. Κόβετε το κρεμμύδι και τα μήλα σε κομμάτια, και έπειτα τα βάζετε στο μπλέντερ με λίγο αλάτι και την πιπεριά. Στη συνέχεια ζεσταίνετε λίγο τη σάλτσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

-Κόβετε το προσούτο σε 2 κομμάτια. Μοιράζετε από ένα κομμάτι προσούτο και 1 φύλλο φασκόμηλο πάνω σε κάθε φιλέτο και στη συνέχεια τα στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.

-Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα και σοτάρετε για 2-3΄ κάθε πλευρά. Βάζετε αλάτι και πιπέρι, τα σβήνετε με λίγο κρασί και τα γυρίζετε μερικές φορές. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το κρασί να εξατμιστεί.

-Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα μήλου.

 

wordlsecrets.gr