Φέτες ψωμιού με προσούτο, σύκα και πιπέρι

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα κομμένα σύκα σε μια πιατέλα και τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο.
  2. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν, για 1- 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Τις αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι (με μέτρο, γιατί το αλλαντικό μπορεί να είναι ήδη αρκετά αλμυρό) και πιπέρι.
  4. Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί τις φέτες προσούτο ή χαμόν ή λούζας, ελαφρώς τσαλακωμένες, και τις σερβίρουμε πλάι στα σύκα.
  5. Αν έχουμε καλό, παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι, ρίχνουμε μερικές σταγόνες πάνω στα σύκα, κλείνουμε το μάτι στους θεούς και απολαμβάνουμε.

Μυστικά

*Κατά προτίμηση τα μαύρα αχλαδόσχημα βασιλικά Μαρκόπουλου, που είναι πολύ γευστικά.

gastronomos.gr