Φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη

Ωραίος, καλοκαιρινός μεζές. Φανταστείτε τον να σερβίρεται βράδυ, στο δροσερό μπαλκόνι, συνοδεία όσο πιο παγωμένης γίνεται μπύρας και με φρέσκο ψωμάκι.

 
 

Υλικά για την συνταγή

  • Μερίδες: 4
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 καλή πρέζα µπούκοβο
  • 800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες
  • 1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα
  • 400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια  
  • αλάτι
  • τραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.

Βήμα 2

Προσθέτουµε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή
φωτιά 
για 25΄ µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα. Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.

 

Βήμα 3

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄. Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.

Πηγή: olivemagazine.gr