Ωραίος, καλοκαιρινός μεζές. Φανταστείτε τον να σερβίρεται βράδυ, στο δροσερό μπαλκόνι, συνοδεία όσο πιο παγωμένης γίνεται μπύρας και με φρέσκο ψωμάκι.
Υλικά για την συνταγή
- Μερίδες: 4
- ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 καλή πρέζα µπούκοβο
- 800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες
- 1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα
- 400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια
- αλάτι
- τραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµα
![](https://www.topontiki.gr/wp-content/uploads/2022/08/feta-psiti-820x1024.jpg)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.
Βήμα 2
Προσθέτουµε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή
φωτιά για 25΄ µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα. Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.
Βήμα 3
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄. Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.
Πηγή: olivemagazine.gr