Η… φέτα έκρυβε 200 κιλά χασίς

Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ειδικό μηχάνημα ακτίνων τύπου σκάνερ οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών για να εντοπίσουν το μεγάλο φορτίο 

Η φέτα που ήταν φορτωμένη μαζί με έπιπλα σε μια νταλίκα που είχε προορισμό την Ιταλία… μύριζε χασίς! Ωστόσο χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ειδικό μηχάνημα ακτίνων τύπου σκάνερ οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών για να εντοπίσουν το μεγάλο φορτίο που ήταν κρυμμένο προσεκτικά.

Η απόπειρα εξαγωγής του χασίς φαίνεται πως είχε έδρα την βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου είχε ξεκινήσει η νταλίκα για να φτάσει το βράδυ της Δευτέρας στον λιμένα εξωτερικού της  Ηγουμενίτσας. Όμως, οι αστυνομικοί και οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού είχαν πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά και έλεγχαν εξονυχιστικά ένα- ένα όλα τα φορτηγά στην πύλη εισόδου του λιμανιού.

Ανάμεσα στα έπιπλα και τα βαρέλια με τη φέτα που επρόκειτο να εξαχθούν στην γειτονική χώρα, το σκάνερ εντόπισε κρυμμένο στη νταλίκα το φορτίο που αποτελούνταν από 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν μαζί με το όχημα και συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός που ανακρίνονται, πριν παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

protothema