Φάτε σκόρδο, καθαρίστε το κινητό σας για να μην αρπάξεις γρίπη

Ο χειμώνας είναι για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων μια από τις πιο αγαπησιάρικες και ερωτικές εποχές.

Παρόλα αυτά, η ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργεί συνοδεύεται πάντοτε από κρυολογήματα. Μόλις η θερμοκρασία πέσει και ο καιρός χαλάσει, με τις πρώτες βροχές ή τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους, ο οργανισμός κάποιων ανθρώπων εξασθενεί και έτσι, υποφέρουν από πυρετό, βήχα, κόπωση, πονόλαιμο και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Η διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών ποικίλει, αλλά ταλαιπωρεί τους ασθενείς, οι οποίοι απευθύνονται στους γιατρούς για να λάβουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Οπως γνωρίζετε όμως η πρόληψη είναι το παν!

Υπάρχουν αποτελεσματικές εναλλακτικές συμβουλές, από τη φύση και όχι μόνο, που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας προτού βρεθείτε στο κρεβάτι.

  • Αρωματίστε το βραδινό σας

Ο κουρκουμάς, το σκόρδο και η ρίγανη είναι τρια από τα συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε βραδινό σας γεύμα. Η ρίγανη είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιακό αντιοξειδωτικό που βοηθάει την καλή υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, ο κουρκουμάς έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τέλος, το σκόρδο χαρακτηρίζεται για τα καρδιαγγειακά και αντιμικροβιακά του οφέλη.

  • Πιείτε ένα μοκτέιλ

Μπορεί να απολαμβάνετε τα δροσιστικά κοκτέιλ κάθε καλοκαίρι δίπλα από την παραλία, αλλά το μοκτέιλ είναι η ιδανική επιλογή σας για την καταπολέμηση του βήχα. Πρόκειται για μη αλκοολούχο ποτό, που περιέχει χυμό φρούτων.

  • Κάντε απολύμανση στο κινητό σας

Είναι ένα από τα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε καθημερινά σε επαφή και για αυτό θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην καθαριότητα του. Η επιφάνεια του κινητού γεμίζει με δεκάδες μικρόβια τα οποία μπορεί να σας μολύνουν. Καθαρίστε το με απολυμαντικό πανάκι ή με οινόπνευμα μια φορά την εβδομάδα.iefimerida.gr