Φασόλια με πιπεριές

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1 βράδυ / Μαγείρεμα: 1 ώρα + 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 350 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 4 ντομάτες, τριμμένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, σε καρέ
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν και τα σουρώνουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σουρωμένα φασόλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα, την οποία ενισχύουμε με αγγουράκια τουρσί, κάππαρη και πιπεριές τουρσί.

Τι πίνουμε: Ένα Αγιωργίτικο, μονοποικιλιακό.

www.gastronomos.gr