Φάρμακα από την Γερμανία στο κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Τρικκαίων

frm

Η κοινωνία των εθνών, οι αδελφοποιημένες πόλεις και η ανθρώπινη διάσταση, συμπυκνώθηκαν σε κούτες φαρμάκων.

Σε κούτες που έφτασαν στα Τρίκαλα προσφορά ευγενική και ουσιαστική, της Επιτροπής Αδελφοποίησης των πόλεων Σβάμπαχ και Καλαμπάκας. Για μια ακόμη φορά, οι τρικαλινοί που διαμένουν στη γερμανική αυτή πόλη, συγκέντρωσαν φάρμακα από τους Έλληνες και τους Γερμανούς της περιοχής, και τα προσέφεραν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων.

Για άλλη μια φορά, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι κοινωνικοί δεσμοί αλληλεγγύης σε κρίσιμες ώρες, αποτελούν σημεία αναφοράς για την ανθρώπινη διάσταση: αυτή που στηρίζει τον άνθρωπο και συμβάλλει στη βελτίωση πτυχών των αποτελεσμάτων της κρίσης. Τα φάρμακα ήδη έχουν παραληφθεί και τοποθετηθεί στο Κοινωνικό Φαρμακείο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, εάν παραστεί ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε, εκπροσωπώντας και τις Δομές «Συνεισφέρω» ευχαριστήρια επιστολή στην Επιτροπή.

Σην επισολή καταλήγει ως εξής: «Η συγκεκριμένη πράξη αλληλεγγύης από τους φίλους δημότες του Σβάμπαχ, αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση της τοπικής και της εκτός των συνόρων κοινωνίας μας. Ταυτοχρόνως, ενισχύει με ουσιαστικό τρόπο το έργο που επιτελείται στον Δήμο μας, σε δύσκολες για τους δημότες μας εποχές, αποδεικνύοντας την ουσιαστική και ανθρώπινη διάσταση των αδελφοποιήσεων».

.