Φαντασμαγορική και με άρωμα παράδοσης η μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων

 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ανοιχτό θέατρο του Βυζαντινού κάστρου, η μοσικοχορευτική παράσταση ‘’Πες μου το όνομα σου…και θα στο τραγουδήσω’’, που διοργάνωσε ο Χορευτικός όμιλος Τρικάλων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μια παράσταση που ήταν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα, επικεντρωμένο σε ονόματα, γυναικεία και αντρικά, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στην παράδοση μας και έγιναν τραγούδι, παρουσιάστηκαν σήμερα σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Μάνος.

Οι θεατές παρακολούθησαν μια ευχάριστη 2ωρη διαδρομή με χορούς και τραγούδια με επτά θεματικές ενότητες από τη Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Δυτική Θράκη, Νησιά, Ανατολική Ρωμυλία και Λαϊκούς χορούς! Μεγάλος πλούτος και ποικιλία από αυθεντικά και πιστά αντίγραφα φορεσιών παρουσιάστηκαν στην παράσταση. Την αφήγηση – παρουσίαση της όλης παράστασης είχε η Ραφαέλα Μάνου-Γκοργκόλη, ενώ τα κείμενα, την σκηνοθεσία και την επιμέλεια όλης της παράστασης είχε ο Παναγιώτης Μάνος. Κορυφαίοι μουσικοί συνόδεψαν τις χορευτικές ομάδες που έλαβαν μέρος όπως ο Άρης Ντίνας στο τραγούδι, Κιτσόπουλος Χρήστος στο κλαρίνο-καβάλι, Μούτσελος Νίκος κρουστά-Γκάϊντα, Καραβίδας Μανώλης στο Βιολί, Ρέτος Γιώργος στο Λαούτο και Βαγενάς Αντώνης στα κρουστά.