Φαλαγκάρας Σταύρος : Η Μανωλάδα χαρακτηρίζει όλη την Ελλάδα

epistoli new14

Αν βέβαια είχαμε πραγματικό Υπουργείο Εργασίας,ήμασταν ευνομούμενη και πολιτισμένη χώρα, ο φραουλάρχης της Μανωλάδας θάπρεπε να είναι στη φυλακή και μόνο γιατί άφησε απλήρωτους επί μήνες τους ταλαίπωρους Ασιάτες, που εργάζονταν στα φραουλοχώραφά του.

Έρχεται τώρα το Εφετείο Πατρών με την απόφαση του, που μας εκθέτει διεθνώς, να αθωώσει και τον ίδιο και τους θρασύδειλους τραμπούκους-επιστάτες του, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ και με πρόθεση εναντίον των σύγχρονων ειλώτων, τραυματίζοντας αρκετούς και κάποιους μάλιστα σοβαρά.

Παραβλέποντας τις υποκριτικές αερολογίες, που δήλωναν στελέχη της τρικομματικής τότε κυβέρνησης για απόδοση δικαιοσύνης, την αδήλωτη εργασία, και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των δουλοπάροικων, και τις σημερινές ανήθικες και γελοίες δηλώσεις του Άδωνη(που αλίμονο αν εκφράζουν και το κόμμα της Ν.Δ.), πρέπει να τονίσουμε ότι η δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά τυφλή είναι όπως συνήθως λέγεται, μια χαρά βλέπει και ότι άξιος είναι ο μισθός των δικαστών που αποκαταστάθηκε πρόσφατα, ελέω μισθοδικείου και σπουδής της σωτηρίου συγκυβέρνησης.

Το αξιοσημείωτο σ’ αυτή τη δίκη, που πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά, είναι η θλιβερή στάση των τεσσάρων ενόρκων, δηλαδή της πλειοψηφίας της σύνθεσης του Εφετείου, που είναι χειρότερη απ’ αυτή των δικαστών και προσδιορίζει την απανθρωπιά και τον ρατσισμό μας, την ασυγκινησία μας απέναντι στην αισχρή εκμετάλλευση συνανθρώπων μας και την έλλειψη ηθικής και αλληλεγγύης. Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί σφόδρα ως κοινωνία, γιατί οι εκάστοτε ένορκοι, είμαστε εμείς, η λαϊκή δηλαδή εκπροσώπηση και συμμετοχή στην απόδοση δικαιοσύνης.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ. Ανάξια λόγου, τα όσα εμετικά υποστήριξε στο Εφετείο, ο συχνά αυτογελοιοποιούμενος, ο μέγας «ποινικολόγος» των καναλιών….

.