Φ. Κουβέλης: Κίνηση απελπισίας του Μητσοτάκη η ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και όχι μόνο, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο συμπατριώτης μας πρώην Υπουργός και πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις πολιτικές διαστάσεις της υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως σαφώς και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη για την δημιουργία αλλά και ανοχή όλου αυτού του σκανδάλου όπως αποδείχθηκε , η οποία ήταν αυτή που διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και αυτή που κατάργησε τον διαγωνισμό που ίσχυε μέχρι τότε για την πλήρωση της θέσης που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της.Θα έπρεπε αν υπήρχε η ανάλογη πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί ή ο Πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση της.

Για την υπόθεση του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο πρώην Υπουργός τόνισε πως ναι μεν ο ίδιος προχώρησε σε επαχθείς δολοφονίες, για τις οποίες άλλωστε και φυλακίστηκε, πλην όμως έχει το δικαίωμα ως κρατούμενος να ζητήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσα στην φυλακή. Ένα κράτος δικαίου δεν ζητάει εκδίκηση, αλλά προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και τις κρίσιμες σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν, τις συνεχείς εναέριες παραβιάσεις από Τουρκικά μαχητικά και την πλεύση του πλοίου Τσεσμέ στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως ο Τούρκος Πρόεδρος ευρισκόμενος μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα, προσπαθεί με την συμπεριφορά του να οξύνει διαρκώς τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχοντας παράλληλα οδηγήσει τον λαό του σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική εξαθλίωση. Ευθύνες όμως και γι’ αυτό επέρριψε στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν αξίωσε όσο θα έπρεπε προς την ΕΕ να υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου και των αξιωματούχων του.

Τέλος ερωτηθείς αν το 2021 θα είναι χρονιά πρόωρων εκλογών, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει κάτι τέτοιο, θα είναι καθαρά μια κίνηση απελπισίας από τον ίδιο, την ώρα μάλιστα που η πανδημία είναι ακόμα εδώ και η οικονομία της χώρας περνάει μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Μπορεί αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, όπως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα κεφαλαιοποιήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών.