Eυχαριστήριο του Συμβουλίου Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Εκ μέρους όλων των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτη Πλαγερά για την έμπρακτη ανταπόκρισή τους σε ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του φοιτητικού κινήματος: την καθολική πρόσβαση όλων των φοιτητών οι οποίοι είχαν καταθέσει τη σχετική αίτηση για δωρεάν σίτιση.

 

Αυτή η απόφαση αποτελεί μια ιστορική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2019, το Πανεπιστήμιό μας κάνει πράξη την ισότητα στην πρόσβαση σε ένα βασικό φοιτητικό δικαίωμα. Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική και εκπαιδευτική τομή που αναβαθμίζει ουσιαστικά την καθημερινότητα όλων των φοιτητών.

 

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η σωστή διοίκηση και η συνεργασία μεταξύ των φοιτητικών εκπροσώπων και της Πανεπιστημιακής Αρχής μπορούν να αποδώσουν καρπούς με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, χωρίς ακρότητες ή αδιέξοδες αντιπαραθέσεις.

 

Ελπίζουμε ειλικρινά και προσδοκούμε η συγκεκριμένη πολιτική να συνεχιστεί και να καθιερωθεί μόνιμα, εξασφαλίζοντας τη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές και τις επόμενες ακαδημαϊκές χρονιές, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Η σταθερή υποστήριξη των φοιτητών αποτελεί επένδυση στη γνώση, στην αξιοπρέπεια και στην ισότητα.

 

Η απόφαση αυτή μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και ευθύνη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα δημόσιο, δημοκρατικό και καθολικά προσβάσιμο πανεπιστήμιο.

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Συμβουλίου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Νεαμονίτης