Εξτρά φόροι για όσους έχουν πινακίδες με ξένους αριθμούς κυκλοφορίας

Τρεις έξτρα φόρους θα πληρώνουν όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα µε ξένους αριθµούς κυκλοφορίας, εφόσον δεν διαθέτουν επιχειρηµατική δραστηριότητα στο εξωτερικό

Τεκµήριο, πρόσθετο φόρο εισοδήµατος, καθώς και φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα πληρώνουν όσοι έχουν στην κατοχή τους ΙΧ µε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, εφόσον δεν διαθέτουν επιχειρηµατική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Αυτό ξεκαθαρίζεται πλέον µε τον πιο σαφή τρόπο σε απόφαση της ∆ιεύθυνσης Επίλυσης ∆ιαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων, µε την οποία απερρίφθη προσφυγή φορολογουµένου εναντίον του οποίου είχαν επιβληθεί πρόσθετοι φόροι, πρόστιµα και προσαυξήσεις.

Συγκεκριµένα, ο φορολογούµενος είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και είχε εντοπιστεί από τις τελωνειακές Αρχές να οδηγεί πολυτελές όχηµα τύπου τζιπ, το οποίο όµως έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας. Πρόκειται, θα πρέπει να σηµειωθεί, για ένα φαινόµενο το οποίο έχει πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί έσπευσαν µε αυτόν τον τρόπο να ξεφύγουν από τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και τα τσουχτερά τεκµήρια διαβίωσης των ΙΧ υψηλού κυβισµού.

Το ζήτηµα της κυκλοφορίας οχηµάτων µε ξένες πινακίδες στην Ελλάδα από φορολογικούς κατοίκους της χώρας µας αποτελεί πεδίο τριβής µεταξύ των φορολογουµένων και των φορολογικών Αρχών, διότι σχεδόν κάθε περίπτωση ελέγχου οχήµατος καταλήγει στα διοικητικά δικαστήρια που καλούνται να δώσουν λύσεις.

ethnos.gr