Εξιχνιάστηκαν -16- κλοπές, που διαπράχθηκαν κυρίως σε επιχειρήσεις, στο κέντρο της Λάρισας

Εξιχνιάστηκαν, κατόπιν μεθοδικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -16- κλοπές, από τις οποίες -14- τετελεσμένες και -2- απόπειρες, που διαπράχθηκαν στο κέντρο της Λάρισας, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και στον Τύρναβο.

Συνελήφθη, χθες (07-04-2023) σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τις κλοπές.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 15-02-2023 έως χθες (07-04-2023), ο δράστης, ενεργώντας συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες και σε αρκετές περιπτώσεις θραύοντας με τη ρίψη πετρών τις υάλινες πόρτες/παράθυρα επιχειρήσεων, με σκοπό το οικονομικό όφελος, διέπραξε -16- κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.390- ευρώ, -4- φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, -5- κινητά τηλέφωνα, τσιγάρα, υλικά επιπλοποιίας, -300- μέτρα περίπου καλώδιο, κ.ά.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα, -2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και -3- σακουλάκια με χρηματικά ποσά σε κέρματα ύψους -135,05- ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε -1- ακόμη φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.   

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.