Ομολογώ ότι τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένα γενικό ντελίριο γύρω από τη Διατλαντική Συνεργασία για την Ενέργεια – και όχι άδικα. Πολύ απλά γιατί η «ξεκομμένη» από τον πρόεδρο Τραμπ κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να φέρει όχι έναν, όχι δύο, αλλά έξι συνολικά υπουργούς του cabinet στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, πέρα από τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής του Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας, Doug Burgum, τον υπουργό Ενέργειας, Chris Wright, έρχονται ο Michael J. Rigas, υφυπουργός Εξωτερικών για Διαχείριση και Πόρους, ο Jacob Helberg, υφυπουργός Εξωτερικών για Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια και Περιβάλλον, η Aleshia Duncan, αναπληρώτρια υπουργός για τη Διεθνή Πυρηνική Πολιτική και Συνεργασία, Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), ο Tommy Joyce, αναπληρωτής υπηρεσιακός υπουργός για το Γραφείο Διεθνών Υποθέσεων, υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), και ο Josh Volz, αναπληρωτής βοηθός υπουργού για την Ευρώπη, την Ευρασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE).
Μαζί με αυτούς έρχονται 300 ενεργειακές εταιρείες, 80 κυβερνητικοί αξιωματούχοι και 1.200 συμμετέχοντες. Πολυπληθής και μάλλον «αχάμπαρη» η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αφού δεν υπάκουσε στις βουλές Βελόπουλου και ΣΙΑ, που παρουσίαζαν την Ελλάδα σαν κουκκίδα που ξεθωριάζει.
powergame.gr
